Boek: “gemaskerd afscheid”

Claude Croes schreef als rouw- en verliesconsulent een boek met als titel “gemaskerd afscheid”. Het boek is een symbolisch eerbetoon aan alle overledenen en hun families in Coronatijden. Daarnaast is het ook een hulde aan alle mensen die een versnelling hoger dienden te schakelen in deze hectische tijden. Het boek bevat tien getuigenissen vanuit verschillende invalshoeken. Deze tien mensen hadden allemaal te maken met het rouwen in Coronatijden. Naast dichte familieleden van een overledene, komen ook een begrafenisondernemer, een directeur van een woonzorgcentrum, iemand uit de zorg en iemand vanuit de palliatieve afdeling aan bod. Het zijn één voor één aangrijpende getuigenissen.

Claude Croes met zijn boek “gemaskerd afscheid”

Het boek “gemaskerd afscheid” werd voorgesteld – via digitale wijze- aan het brede publiek op 15 december. Op 14 december overhandigde Croes het eerste exemplaar aan zijn moeder in het woonzorgcentrum te Deerlijk. Exact één week later overleed moeder Jenny.

Ook gouverneur Carl Decaluwé, CD&V-voorzitter Joachim Coens, Rouwspecialist professor Manu Keirse en bisschop van Brugge Lode Aerts namen een boek in ontvangst en spraken lovende woorden over dit initiatief. Het boek verkoopt als zoete broodjes en een tweede druk wordt in overweging genomen. Ieder boek wordt door de auteur gesigneerd.

Het boek kost 21,50 euro en is te verkrijgen in De Rouwtonde (info@derouwtonde.be)

Overhandiging van het boek aan Manu Keirse