De Rouwtonde-winkel

Bewaar de mooie herinneringen van jouw geliefde: wat kan je kopen in de Rouwtonde?

Ook overleden vrienden, buren, kennissen en familieleden mogen niet vergeten worden. Eind november 2019 brachten wij de Rouwtondebox op de markt.
Een dergelijke troostbox bevat een aantal kleine maar dankbare “hebbedingetjes” zoals een mooie spreuk, een kaarsje, een notitieboekje om herinneringen te noteren, een theezakje om jezelf te verwennen, en nog zoveel meer….
Hierin kan je ook een persoonlijke boodschap aan toevoegen en dit (laten) overhandigen (door ons) aan een nabestaande van uw dierbare overledene.
Het ontvangen van een onverwachte attentie zoals deze Rouwtondebox heeft al zeer veel mooie, dankbare en emotionele momenten met zich mee gebracht.
Families nemen contact op met de “schenker” na het ontvangen van dit geschenkje en de persoonlijke boodschap en in een mum van tijd worden er opnieuw herinneringen tot leven gebracht. Een heel eenvoudig en mooie gebaar.
Kostprijs: 14,95 euro (op maat van kinderen en volwassenen)

De digitale levenslijn: dit is een samenwerking tussen de Rouwtonde en F-Touchcreation.
Je kan foto’s, videofilms, krantenartikelen,… bezorgen in de Rouwtonde. Neem best fotomateriaal van de geboorte tot de laatste levensjaren. Na een selectie maken wij in samenspraak met de familieleden een sterke inhoudelijke levenslijn. Dit in combinatie met passende teksten en muziek. Alles wordt samengesteld door de Rouwtonde. Dit doen wij op basis van één of twee gesprekken met familieleden.
Daarna wordt alles technisch samengesteld door F-Touchcreation. Het resultaat is een digitale levensloop van uw dierbare overledene. Het resultaat is zeer mooi in een digitale fotokader. Het wordt een levensverhaal met een ziel. Het is geen pure fotoreportage… het is zoveel meer… dit kan opgemaakt worden kort na het overlijden, maar ook enkele jaren na het overlijden. Het blijft een “levendige” herinnering aan uw dierbare.
De prijs: variabel en afhankelijk van de duur van het werk. Dit wordt vooraf duidelijk besproken.

Boek “gemaskerd afscheid”: het boek is te koop voor 21,50 euro. Voor deze prijs wordt het gesigneerd en/of een persoonlijk woordje wordt er ingeschreven.

de Rouwtonde-bon: heb jij weet van mensen die verdriet hebben omwille van een verlies of door een overlijden in hun nabijheid? Ken jij mensen die worstelen in eenzaamheid? Misschien kan je een geste doen door hen een Rouwtonde-bon aan te bieden?
Rouwtonde-bonnen zijn te koop vanaf 5 euro.
Deze kunnen besteed worden voor alle artikelen binnen de praktijk: in onze Rouwtondewinkel, voor een begeleidingssessie,…

In de loop van de lente 2021 zullen ook Rouwtondekaarsen en Rouwtondebeeldjes kunnen gekocht worden. Meer info binnenkort!

Claude Croes
Rouw- en verliesconsulent
de Rouwtonde